RICHARD DOUIEB

Euroopan Krav Maga -liiton presidentti ja pääkouluttaja RichardDouieb (6. Dan) syntyi Israelissa Jerusalemissa 1956.

Douieb aloitti liikunnallisen uransa voimistellen ja uiden siirtyen vuonna 1970 nyrkkeilemään. Krav Magan ja karaten harjoittelun hän aloitti paikallisella Kibbuzilla 1973 jatkaen harjoittelua Israelin armeijan palvelukseen siirryttyään. Armeijassa hän suoritti Krav Magassa sotilaskouluttajan pätevyyden ja sai oikeuden opettaa lajia armeijan sotilaille ja henkilöstölle. Douieb palveli vuosina 1974-1976 commando-joukoissa, jotka koostuivat Israelin valtion parhaista valiosotilaista. Douieb osallistui arabimaiden kanssa käytyihin taistelutehtäviin ja haavoittui pahasti vuonna 1976. Haavoittunut Douieb siirrettin toipumaan sairaalaan, josta hänet kotiutettiin kotihoitoon vuoden päästä. Tämän jälkeen Douieb suoritti voimistelun opettajan tutkinnon yliopistossa sekä ensimmäisen asteen mustan vyön Krav Magassa. Vuonna 1980 Douieb muutti Ranskaan ja aloitti thainyrkkeilyn, savaten, judon ja ju jutsun harjoittelun. Kilpailuhenkinen ja kovaa harjoitteleva Douieb voitti nyrkkeilyn ja savaten Ranskan mestaruudet sekä suoritti ju jutsussa mustan vyön.

Krav Magan perustaja Imi Lichtenfeld huomasi Douiebin kyvyt ja halusi Douiebin johtavan Krav Maga-toimintaa koko Euroopassa. Douieb otti Imin suoman kunnian vastaan; Euroopan Krav Maga -liitto perustettiin 1997 Ranskaan.

Joitakin vuosia tämän jälkeen Imi Lichtenfeld myönsi parhaille oppilailleen lupia perustaa lisää liittoja eri puolille maailmaa. Ehtona oli liittorajojen kunnioittaminen ja yhtenäinen Krav Maga-perhe. Imin kuoltua näitä sopimuksia ei ole enää noudatettu. Douieb vastaa aina kysymykseen, miksi hän ei perusta maailman liittoa Imin kuoltua, samalla tavalla: “Imi halusi minun johtavan Euroopan Krav Maga-toimintaa. En riko hänen tahtoaan vastaan, sillä minulle ei ole tärkeintä mahdollisimman suuri liitto; teen mieluummin yhteistyötä hyvien ihmisten kanssa, joista pidän. Haluan myös pitää tason korkeana.” Douieb on tunnettu korkeasta moraalista ja hyvistä oppilaistaan kaikkialla maailmassa. Hänen mielestään onkin ikävää ja moraalisesti arveluttavaa, että Krav Magassa jaetaan korkeita tasoja muutamassa vuodessa piittaamatta henkilön osaamisen tasosta.

Euroopan Krav Maga-liitto toimii 10 maassa ja siihen kuuluu yli 15 000 jäsentä Ranskassa, Belgiassa, Puolassa, Italiassa, Espanjassa, Sveitsissä, Portugalissa, Englannissa, Luxemburgissa sekä Suomessa. Imi on myöntänyt Douiebille Krav Magassa siviili- ja sotilaskouluttajan diplomit sekä viidennen asteen mustan vyön (5. dan).

Eurosportilta Douieb on monille suomalaisillekin tuttu näky Pariisin Bercyn-hallissa vuosittain järjestettävästä maailman suurimmista Martial Art Festifaalista, jossa hän esiintyy parhaiden Krav Maga-oppilaidensa kanssa. Suomessa Douieb on vieraillut kansainvälisten leirien opettajana viime vuosina useasti. Suomalaisia Krav Maga-harrastajia ja -kouluttajia hän pitää korkeatasoisina. Doueb uskookin voivansa myöntää muutaman vuoden sisällä Suomeen useita mustia vöitä lisää.